A szellemi tulajdon védelme
 

Találkozások terei – építészet és design

A A A    Nyomtatható verzió

A legnagyobb hazai designfesztivált idén immár 19. alkalommal rendezi meg a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) és a Magyar Formatervezési Tanács (MFT). Az október 7–16-ig tartó eseménysorozat fókuszában a „Találkozások terei – építészet és design” téma áll.

Az építészet és design témájára összpontosító kiállítások, konferencia-beszélgetések, tárlatvezetések, stúdiólátogatások és építészeti séták is várják Budapesten, Pécsett, Sopronban és Szombathelyen az idei Design Week látogatóit.

A rendezvénysorozat központi helyszíne a Néprajzi Múzeum új épülete, itt nyílik meg a Budapest Design Week központi kiállítása, amely idén Találkozások terei – építészet és design címmel kortárs építészeti projekteket és azokhoz kapcsolódó térformáló designtermékeket, lámpákat mutat be, továbbá itt lesz látható a BDW nyitóestjén átadott Magyar Formatervezési és a Design Management díjazottakat és a kiemelt pályaműveket bemutató kiállítás is.

A Budapest Design Week egyik legnépszerűbb programja a Nyitott Stúdiók, amely során ezúttal öt építész és öt építészethez kötődő designstúdió mutatkozik majd be.

Idén is megjelenik a Budapest Design Map, a Magyar Formatervezési Tanács nyomtatott kiadványa a főváros design szempontból legfontosabb helyszíneivel, jelölve többek között galériákat, múzeumokat, bemutatótermeket, műhelyeket és üzleteket, valamint a design iránt érdeklődők számára izgalmas eseményeket, látnivalókat.

A rendezvénysorozat kiemelt partnerei a Néprajzi Múzeum, a Magyar Bútor és Faipari Szövetség, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME), valamint a Magyar Divat & Design Ügynökség (HFDA). A HFDA szervezésében idén újra megvalósul a 360 Design Budapest kiállítás.

A fesztivállal kapcsolatos legfrissebb hírekről a BDW weboldalon, illetve a Budapest Design Week Facebook-eseményében tájékozódhatnak:  www.facebook.com/events/1118855812051995

Forrás:
https://www.sztnh.gov.hu/hu/hirek/sztnh-hirek/hirek-esemenyek/sajtokozlemeny-talalkozasok-terei-oktoberben-ujra-budapest-design

Kép forrása:

https://www.facebook.com/budapestdesignweek/