A szellemi tulajdon védelme
 

Kihirdették a Magyar Villamos Művek Zrt. legutóbb meghirdetett startup versenyének győzteseit

A A A    Nyomtatható verzió

Az MVM Csoport EDISON program keretében elindított hatodik felhívásra a jövő energetikáját meghatározó innovációk mellett a jövő otthonaira, városaira, a digitális infrastruktúrára, a pénzügyeket forradalmasító fintech-, valamint az ügyfélkiszolgálás és termékinnováció területére nevezhettek újító ötletekkel a jövő feltalálói

A szervezők olyan ötleteket vártak, amelyek valós problémákra kínálnak megoldásokat, miközben megkönnyítik a felhasználók mindennapjait, és hatékonyabbá teszik az energetikai szektor működését.

A beérkezett 186 pályázat közül szakmai zsűri választotta ki a 11 legígéretesebbet, így 7 csapat korai, ötlet fázisú, míg 4 csapat érett fázisú megoldása jutott a döntőbe.

A szakmai zsűri döntése alapján az MVM Edison startup verseny 2022-es nyertes startupjai:

Az ötlet fázisban idén a Diverzum diákokat és márkákat összekötő platformja állhatott a dobogó legfelső fokára, második az automatizált otthoni kertészetet megvalósító MikroKert, a bronzérmes pedig az okos hulladékkezelésre ösztönző GreenMap csapata lett.

Az érett fázisú fejlesztések között első helyezett a városnézést új szintre emelő szabadulószoba-alkalmazás, a CityRoom, második a fiataloknak ökotudatos, digitális közösségi alkotóműhelyt létrehozó RoboKaland, illetve harmadik az elektromos autók számára töltés-asszisztencia szolgáltatást biztosító Green Assistance csapata lett.

A szakmai zsűri döntése alapján az érett és az ötlet fázis első helyezettjei 5 millió forintos fődíjat, a második és harmadik helyezettek pedig 3, illetve 1 millió forintot nyertek. A döntőben helyezést elérő csapatok emellett esélyt kapnak a legfeljebb 50 millió forint értékű, magvető befektetés elnyerésére is az MVM Smart Future Lab jóvoltából.

 

Források:

https://smartfuturelab.mvm.hu/hu-HU/Hirek/MVM%20Edison%202021-2022

https://itcafe.hu/hir/mvm_edison_startup_verseny_2022.html

 

Kép forrása:

https://mvm.hu/hu-HU/