A szellemi tulajdon védelme
 

Egy magyar IT biztonsági cég bekerült a 2022-es év legjobb információbiztonsági innovátorai közé

A A A    Nyomtatható verzió

A magyar Clarabot idén először került be a legígéretesebb kibervédelmi vállalatok közé.

A csapat, melynek tagjai négy éve foglalkoznak különböző technológiák fejlesztésével, elnyerte továbbá a Global Infosec Awards díjat is a Clarabot Nano szolgáltatásával.

A Nano jelentősen megkönnyíti a valós idejű fájlmegosztást egy web alapú kezelőfelületen, amelyhez kizárólag a Nano felhasználók férhetnek hozzá. A rendszer hasonlóan működik, mint a különböző felhőalapú szolgáltatások, azonban nem igényel tárhelyet, nincs szükség hosszas fel- és letöltésre, az adatok pedig végig titkosítva maradnak a végpontok között.

Ezek a megoldások olyan távoli elérést tesznek lehetővé, ahol a felhasználók határozhatják meg, hogy melyik adatot és kivel osztják meg felhő szolgáltatók nélkül, illetve ezt folyamatosan felülvizsgálhatják a Nano kliensen keresztül. A szoftver saját kereső rendszerrel is rendelkezik és egy titkosított kommunikációs csatorna is tartozik hozzá.  A testreszabhatóság és a külső tényezőket kizáró védelem pedig olyan egyedi tulajdonságok, amelyek a Black Unicorn zsűrijének figyelmét is felkeltették.

Azok az IT biztonsági cégek, amelyek a következő 1-3 évben elérhetik az 1 milliárd dolláros piaci értéket, elnyerik a Black Unicorn minősítést, azok pedig, amelyeknek ezt 3-5 éven belül jósolják a szakértők, Baby Black Unicorn vállalatok lehetnek.

A magyar startupot a 2022-es „baby black unicorn” döntős címére jelölték, a minősítést a kiberbiztonsági iparág legelismertebb szakértői ítélik oda.

 

Forrás:

http://hirek.prim.hu/cikk/150894/

Kép forrása: https://pentamedia.hu/nano-az-apro-orias/