A szellemi tulajdon védelme
 

Magyar startup digitális emléktárgy platformot fejlesztett

A A A    Nyomtatható verzió

Egy magyar cég világszinten is egyedülálló megoldást dolgozott ki, amely segít csökkenteni a relikviák kibocsátásának karbonlábnyomát. Eddig soha nem látott formában, online szerezhetők be a kedvenc sztárokkal ellátott emléktárgyak.

A digitális emléktárgy platform lényege, hogy a rajongók virtuális formában kapják meg a kedvenc sztárjaikkal fémjelzett termékeket. A rendszert tudatosan úgy alkották meg, hogy a legalapvetőbb szolgáltatások speciális vonalkóddal (ún. benefit barcode-dal) bárki számára ingyen letölthetők legyenek. A kedvenc sztárokkal illusztrált termékek a kiterjesztett valóságban (AR-technológia) is megjeleníthetők. A sztár, alapítvány webshopjára látogatva akárki kipróbálhatja, milyen a virtuális bögre vagy kártya. Természetesen arra is van lehetőség, hogy a vásárlók fizikai formában is megkapják az adott tárgyat.

A platform egy másik brandje, a profitabledonations.com/hu, ahol megvalósítható a “jövedelmező adományozás” is. Ugyanis akár egy sztártól vásárolunk, akár egy alapítványt támogatunk, akkor a vonalkódokkal ellátott termékkel számos üzletben, illetve szolgáltatónál kedvezményesen vásárolhatunk.

 

Forrás:

https://www.technokrata.hu/egazdasag/digitalizacio/2023/02/08/bercode-virtualis-emlektargy/

Kép forrása:

https://www.virtualmerch.com/hu