A szellemi tulajdon védelme
 

Specifikus, magas hozzáadott értékű húsárút fejlesztenek Debrecenben

A A A    Nyomtatható verzió

Egészséges, életkorspecifikus, zsírcsökkentett, rostban és fehérjében gazdag húskészítmények kidolgozásába kezd a Gulyás és Társa Kft. konzorciumi partnerségben a Debreceni Egyetemmel közösen. Olyan egészségvédő termékek is kidolgozásra kerülnek, amelyek itthon és külföldön egyaránt forradalminak számítanak. Az új termékekben alkalmazott, előnyös élettani hatású komponensek fokozott biohasznosulásának megvalósítása érdekében egyedi prebiotikum-kombinációkat fejlesztenek ki új biotechnológiai eljárással.

A kínálat szerint minden korosztály megtalálhatja a számára legfinomabb és egészséges falatokat.

A tervek szerint készülni fog: funkcionális, érlelt szalámi,

·         chorizo-típusú szárazkolbász időseknek,

·         sonkakészítmények gyerekeknek,

·         grillkolbászok időseknek és középkorúaknak,

·         speciális baromfisonkák aktív korúaknak és testtudatos fogyasztóknak.

Az egészségvédő húskészítmények előreláthatólag három év múlva kerülhetnek az üzletek polcaira.

 

Forrás:

https://hajdupress.hu/cikk/egeszsegvedo-huskeszitmenyeket-fejlesztenek-debrecenben

Kép forrása: https://hir6.hu/