Egészséges, életkorspecifikus, zsírcsökkentett, rostban és fehérjében gazdag húskészítmények kidolgozásába kezd a Gulyás és Társa Kft. konzorciumi partnerségben a Debreceni Egyetemmel közösen. Olyan egészségvédő termékek is kidolgozásra kerülnek, amelyek itthon és külföldön egyaránt forradalminak számítanak. Az új termékekben alkalmazott, előnyös élettani hatású komponensek fokozott biohasznosulásának megvalósítása érdekében egyedi prebiotikum-kombinációkat fejlesztenek ki új biotechnológiai eljárással.
A kínálat szerint minden korosztály megtalálhatja a számára legfinomabb és egészséges falatokat.
A tervek szerint készülni fog: funkcionális, érlelt szalámi,
· chorizo-típusú szárazkolbász időseknek,
· sonkakészítmények gyerekeknek,
· grillkolbászok időseknek és középkorúaknak,
· speciális baromfisonkák aktív korúaknak és testtudatos fogyasztóknak.
Az egészségvédő húskészítmények előreláthatólag három év múlva kerülhetnek az üzletek polcaira.
Forrás:
https://hajdupress.hu/cikk/egeszsegvedo-huskeszitmenyeket-fejlesztenek-debrecenben
Kép forrása: https://hir6.hu/