A szellemi tulajdon védelme
 

Rendkívül sikeres a sportolni vágyók körében a magyar fejlesztésű evezős ergométer

A A A    Nyomtatható verzió

Az evezős sportolók évről-évre szembesültek azzal a problémával, hogy a hideg évszakokban kevés lehetőség van a sportágspecifikus mozdulatok gyakorlására. Erre a problémára nyújtott megoldást egy magyar fejlesztés, melynek köszönhetően már nemcsak edzeni lehet télen, de folyamatosan, többféle módon is mérhetik a sportkedvelők a teljesítményüket.

A világújdonságnak számító fejlesztés célja, hogy a profi és hobbi sportolók egész évben, az időjárási körülményektől függetlenül a nyílt vízihez hasonló minőségű edzést végezhessenek.

Az evezős ergométer, az ún. evezőgép olyan edzőeszköz, amely utánozza a valódi evezés mozgását a vízen. A többféle evezős mozgást is szimulálni képes ergométer megálmodója a Kayakfirst alapítója, Weimper József egy kompakt méretű, modulrendszerű, a teljesítménymérést okostelefonnal megoldó gépet tervezett. Az eredetileg profi evezősök számára kialakított gép rendkívül népszerűvé vált az amatőr testmozgók körében is.

A KayakFirst innovációja abban rejlik, hogy az egyetlen minden az egyben megoldás, amely a feltaláló megfogalmazása szerint azt jelenti, hogy „egy alappadra bármilyen gépet fel lehet építeni, csak a tartozékokat kell cserélni rajta. Ezért ez egy költséghatékony szerkezet, hiszen nem kell külön kajak-, kenu-, sárkányhajó- és evezőgépet venni hiszen alkalmas mindezen eszközök mozgásának beltéri helyettesítésére is.

A sporteszköz amiatt is egyedülálló, mert kompakt, így kis helyet foglal, tehát egy lakásban is használható, illetve kis klubok, edzőtermek is megengedhetik maguknak.

Jelenleg már 65 országban vannak jelen a magyar KayakFirst gépek.

 

Forrás:

https://sportime.hu/sporthirek/verenysportok/kajak-kenu-evezes-verenysportok/mar-a-szarazfoldon-is-kajakozhatunk/

https://kayakfirst.com/hu

Kép forrása:

https://kayakfirst.com/hu