A szellemi tulajdon védelme
 

Egyedülálló drónt fejlesztettek ki magyar szakemberek

A A A    Nyomtatható verzió

A MouldTech Systems Kft. mérnökei cég a Budapesti Műszaki Egyetemmel (BME) közösen a piacon egyedülálló, különleges, merev szárnyú drónt fejlesztettek.

Az új modellbe a mérnökök egy képátvitelre alkalmas rendszert integráltak, amely négy darab 120 fokban látó kamera adatait – a drón előtti és mögötti képi adatokkal – képes a föld felé továbbítani repülés közben. A gépet éjjellátónak is nevezik, mivel magas fényérzékelésű kamerái miatt korlátozott fényviszonyok között, szürkületeben vagy sötétben is bevethető.

A szakemberek katapultkutatási eredményei elvezettek egy kiemelő szerkezettel rendelkező, nyitható pályával szerelt eszközhöz, amely egy előre programozott nyitási folyamat végeredményeként szerelés nélkül alkalmas a drón elektromotoros indítására – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményükben.

A MouldTech Systems a közös projekthez a többtengelyes szubtraktív megmunkálási eljárások, a legkorszerűbb 3D nyomtatási és az additív gyártástechnológiák, valamint a topológiai optimalizálás területén szerzett tudását adta, míg a BME a repülési, szerkezeti, anyagtudományi, kompozit, fémes technológiai, valamint az áramlástani és méréstechnológiai ismereteket biztosította a fejlesztéshez.

 

Forrás:
https://24.hu/tech/2023/03/06/dron-technologia-bme-muegyetem/

Kép forrása:

https://mouldtechsystems.hu/