A szellemi tulajdon védelme
 

Március 13. és 19. között rendezik meg az idei Agykutatás Hete programot

A A A    Nyomtatható verzió

Az emberi agy működésébe nyerhetnek betekintést az érdeklődők változatos programok keretében a március 13-19. között megrendezendő Agykutatás Hetén.

Az agykutatás hete programot csaknem 30 évvel ezelőtt indították útjára. A rendezvény igyekszik összefogni mindazon tudományterületek eredményeit, kutatási irányait és lehetséges vetületeit, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak a neurológia, illetve a neurobiológia területéhez, ugyanakkor közelebb hozza, elérhetővé teszi a társadalom számára ezen diszciplínák eredményeit– olvasható a PTE közleményében.

Az idei évben is változatos programok várják az érdeklődőket Pécsett, Szegeden, Budapesten és Debrecenben. A rendezvénysorozat részeként találkozhatnak számos laborlátogatással, szakmai előadással, valamint interaktív bemutatóval.

Az általános iskola felsősei, illetve a középiskolás diákok rajzait „Mesterséges intelligencia vs. emberi agy” témakörben, március 10-ig várják a szervezők.

Az idei agykutatás hete program szervezője, illetve a nemzetközi programsorozat szakmai koordinátora a Pécsi Tudományegyetem.

A pécsi és az ország más részein tartandó programokról részletesen a www.agykutatashete.hu weboldalon, illetve az agykutatás hete 2023 Facebook-esemény oldalán lehet tájékozódni.

 

Forrás:
https://hirado.hu/extra/tudomany-high-tech/cikk/2023/03/07/az-emberi-agy-mukodesebe-nyerhetnek-betekintest-az-erdeklodok-az-agykutatas-heten

Kép forrása:

https://pecsimami.hu/