A szellemi tulajdon védelme
 

Korai fázisú vállalkozások piacra lépését támogatja az EIT akcelerátor programja

A A A    Nyomtatható verzió

Az Európai Unió innovációs szervezete hat éve indította el az EIT Digital Venture Programot azzal a céllal, hogy a korai fázisú vállalkozások piacra lépését támogassa a Baltikumban, Kelet-és Dél-Európában.

A program 22 európai országból fogad pályázatokat, 2023-ban a lista három új nagy piaccal bővül: Olaszországban, Spanyolországban és Magyarországon működő csapatok is indulhatnak.

A kiválasztott csapatok egy nyolchetes intenzív akcelerátorprogramon vehetnek részt. A képzés mindenekelőtt a minimálisan működőképes termék (MVP) fejlesztésére fókuszál, és segít a vállalkozóknak a cégalapításban, a finanszírozás előteremtésében is. A képzést lezáró „Pitch Days” alatt a csapatok lehetőséget kapnak arra, hogy korai fázisú befektetők, potenciális ügyfelek és technológiai szakértők számára prezentálják üzletüket.

Minden csapat egy kezdő 5 000 eurós támogatási részletet kap. Ehhez további 10 000 euró jár azoknak, akik befejezik a programot és megalapítják a startupot. Végül pedig az első tíz vállalkozás, amely legalább 50 000 euró finanszírozást szerez magánbefektetőktől november végéig, egy további 10 000 eurós díjat kap, így összesen 25 000 euróra emelve az EIT Digital teljes támogatását.

További információ és jelentkezés: www.eitdigital.eu/venture-program oldalon.

 

Az EIT akcelerátorprogram komoly teljesítménnyel büszkélkedhet, már több mint 200 vállalkozót támogatott az elindulásban, és 124 cég alapításában játszott szerepet, amelyek közül azóta több is komoly befektetéshez jutott és jelentős ügyfelekkel szerződött.

 

Forrás:

https://www.digitalhungary.hu/start-up/Eloszor-jelentkezhetnek-magyar-vallalkozok-az-egyik-legsikeresebb-europai-start-up-programra/19736/

Kép forrása:

https://eit.europa.eu/news-events/news/eit-digital-venture-programme