A szellemi tulajdon védelme
 

Derítsük ki! –Kisiskolás kutatókat keres a közmédia gyerekcsatornája

A A A    Nyomtatható verzió

A kisiskolások tudományos felfedezéseinek ad teret a közmédia gyerekcsatornájának általános iskolai bajnoksága, amelyet egyik népszerű ismeretterjesztő sorozatuk, a Derítsük ki! inspirált.

A műsorfolyamban egy-egy tudományos feladványt ismertet Kuta Tóbiás, és lelkes segítője, Tudor Kukac, amelyeket házi kísérletekkel kell megoldani, háromfős csapatokban. A kihívást akkor teljesítik sikeresen a diákok, ha a kivitelezésről készült videóban egy rövid tudományos magyarázatot is adnak.

Márciusban azt a feladatot kapták a gyerekek, hogy próbáljanak meg két méter magasból úgy leejteni egy nyers tojást, hogy az ne törjön el.

Április 10-től egy újabb kihívást kell megoldaniuk a diákoknak,  egy katapultot kell összeállítaniuk a csapatoknak, ami a lehető legmesszebbre repít el egy ping-pong labdát. A kisérletező diákok az erről készített rövid videóval pályázhatnak az értékes ajándékokra.

A kisfilmeket a deritsukki@mtva.hu e-mail címre várják, április 10-től 30-ig.

 

Forrás:
https://hirado.hu/extra/tudomany-high-tech/cikk/2023/04/10/deritsuk-ki-tovabbra-is-keresi-az-ifju-kutatokat-az-m2-gyerekcsatorna

Kép forrása:

https://media1.hu/2023/04/11/ifju-tudosokat-keres-az-m2-gyerekcsatorna/