A szellemi tulajdon védelme
 

„Tudatos Egészség” Tanulmányi Ösztöndíj 2023

A A A    Nyomtatható verzió

A Gábor Dénes Alapítvány idén is meghirdette pályázati felhívását középiskolások számára „Tudatos Egészség” címmel.

Az idei pályázati kiírás napjaink egyik sokakat érintő, de még keveseket inspiráló problémahalmazának, az egészségmegőrzésnek néhány lehetséges segítő, támogató útján várja az önálló és innovatív gondolatokat a tudatos élelmezés, és eszközhasználat az egészségmegőrzés érdekében.

A pályázható témakörök:

1.       Milyen egészséggel kapcsolatos új mérőeszközök, szenzorok bevezetését vagy létező eszközök (pl. okosórák, vérnyomásmérők, vércukormérők, applikációk, stb.) tudatosabb használatát javasolná egészségünk megőrzésére?

2.       Milyen kommunikációs módszert javasolna az egészségre közismerten ártalmas ételek, italok, élvezeti cikkek (pl. cukrozott, szénsavas üdítőitalok, energiaitalok, cigaretta) fogyasztásának csökkentésére?

3.       Milyen jobbító javaslata van arra vonatkozóan, hogy az egészségügyi vészhelyzetbe került emberek a lehető leggyorsabban mentőorvosi, ill. kórházi ellátáshoz jussanak?

A legjobb pályaművek kidolgozói minimum 50.000, maximum 250.000 forint összegű egyszeri tanulmányi ösztöndíjat és oklevelet kapnak, továbbá: a támogatók által felajánlott tárgyjutalmat, szakmai programokon való részvételi és táborozási lehetőséget nyerhetnek. Ezen kívül a nyertesek nyilvános eredményhirdetés alkalmával, egy 5-10 perces előadás keretében bemutathatják dolgozatukat.

A pályázattal kapcsolatban megjelent részletes pályázati kiírást itt lehet megtekinteni.

 

Forrás:
https://www.gabordenes.hu/kozepiskolai-osztondij-palyazat2023/

Kép forrása:

https://www.gabordenes.hu/kozepiskolai-osztondij-palyazat2023/