A szellemi tulajdon védelme
 

Idén is meghirdették a L'Oréal-UNESCO A Nőkért és a Tudományért ösztöndíjat

A A A    Nyomtatható verzió

Huszonegy évvel ezelőtt hirdették meg először Magyarországon a „L’oréal-UNESCO Magyar Ösztöndíj a Nőkért és a Tudományért” programot a L’ORÉAL Magyarország és az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága - a Szociális Innováció Alapítvány a Kelet-Európai Térség Fejlesztéséért - útján a Magyar Tudományos Akadémia védnöksége alatt. Az ösztöndíj célja, hogy a fiatal tudós nőket és kutató szakembereket kiemelkedő és gyakorlatba vehető tudományos eredmények elérésére serkentse, továbbá ösztönözze és előmozdítsa a magyar nők helyzetét a tudományos és kifejezetten kutatói pályán, a legkülönbözőbb kutatási területeken.

Az ösztöndíjprogram a program PhD vagy posztdoktori jelölteknek, valamit kutatást végző orvosoknak szól.

Idén is három kategóriában pályázhatnak a női kutatók: természettudományok, élettudományok és anyagtudományok, valamint formális tudományok.

A 2022. évi pályázat három, szabadon felhasználható ösztöndíj-támogatást tartalmaz:

·         35 év alatti (vagy 2022-ben 35. életévüket betöltő) nők pályázhatnak két, egyenként 2. 000 000 Ft-os ösztöndíjra

·         45 év alatti (vagy 2022-ben 45. életévüket betöltő) nők pályázhatnak egy 2. 000 000 Ft-os ösztöndíjra

A L'Oréal Magyarország és az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága által meghirdetett pályázatra 2023. május 22-ig várják a jelentkezéseket.

A pályázatról további információ a https://unesco.hu/palyazatok/loreal-unesco-a-nokert-es-a-tudomanyert-magyar-osztondij-2023-107490  oldalon olvasható.

Forrás:
https://unesco.hu/palyazatok/loreal-unesco-a-nokert-es-a-tudomanyert-magyar-osztondij-2023-107490

 

Kép forrása:
https://www.elte.hu/c