A szellemi tulajdon védelme
 

ChatGPT ismeretterjesztő délután a Műegyetem szervezésében

A A A    Nyomtatható verzió

A lakosságot tájékoztató tudományos ismeretterjesztő program részeként tart előadást a Budapesti Műszaki Egyetem (BME) „Közérthetően a mesterséges intelligenciáról, a CHATGPT-ről a Műegyetemen” címmel.

Az ismeretterjesztő délutánon a BME oktatói megmutatják a ChatGPT működését és használatát, majd demonstrálják, hogyan lehet föltenni kérdéseket a ChatGPT-nek.

Az új technológia sokrétűsége ámulatba ejtő. Többek között kertészeti tanácsot ad, receptet vagy verset ír, önéletrajzot szerkeszt, de olyan összetettebb feladatokat is teljesít, mint a programozás.  Szinte másodpercek alatt képes komplex fogalmakat értelmezni, és azokat közérthető módon írásban közölni, de vajon mikor nem hitelesek a számítógép válaszai? – az előadók majd erre is kitérnek és megadják a választ.

Sokunkban felmerül a kérdés, vajon elveszi a munkahelyeket ez az új technológia vagy csak átalakítja a munkaerőpiacot, ha igen akkor hogyan? Az előadók ezeket a kérdéseket is alaposan körbejárják, majd bemutatják a mesterséges intelligencia munkaerőpiaci, társadalmi hatásait és etikai vonatkozásait.  

 

Az ismeretterjesztő program helyszíne és időpontja:

BME Q épület (Magyar tudósok körútja 3.) Simonyi előadóterem (Q1)
2023. június 12. (hétfő) 16:00-17:00 óra

Regisztráció: www.regisztracio.bme.hu/chatgpt
Regisztrációs határidő 2023. június 8. (csütörtök) 20 óra

Az előadók örömmel várják a hallgatóság kérdéseit is az előadás során.

 

Forrás:

https://www.bme.hu/hirek/20230518/Kozerthetoen_a_mesterseges_intelligenciarol_a_ChatGPTrol_a_Muegyetemen

Kép forrása:

https://www.mlyearning.org/