A szellemi tulajdon védelme
 

Ismét magyar győzelem született Európa legnagyobb energiahatékonysági versenyén

A A A    Nyomtatható verzió

Az idei évben Franciaországban május 19. és 25. között rendezték meg Európa legnagyobb energiahatékonysági, innovációs versenyét. A  diákmérnöki Shell-Eco marathonnak a nogaroi Paul Armagnac versenypálya szolgált helyszínül.

A csapatoknak saját tervezésű és építésű járműveikkel minél kevesebb üzemanyag felhasználásával minél hosszabb utat kellett teljesíteniük.

Egyedüli magyar résztvevőként a Széchenyi István Egyetem hallgatói csapata, a SZEnergy Team önvezető és városi kisautó kategóriában – a kontinens legnevesebb egyetemeit megelőzve – az első helyen végzett.

Az autonóm kategóriában három feladatot kellett teljesíteni. Először egy 1,2 kilométer hosszú versenypályaszakaszon ment végig a jármű, majd egy bójákkal kialakított szektorban navigált az akadályok között, végül pedig leparkolt két autó mellé az egyetlen szabad helyre – mindezt önvezető módban, emberi beavatkozás nélkül.

Városi kisautó kategóriában – saját tavalyi világcsúcsukat is megdöntve – 291 (tavaly 284)  kilométer/kilowattórás világrekordot teljesített a SZEnergy Team.

A magyar csapat eredménye egyszerre mutatja a győri intézményben folyó gyakorlatorientált képzések és a tehetséggondozás magas színvonalát.

 

Forrás:

https://www.uni.sze.hu/post/vil%C3%A1gcs%C3%BAcs-%C3%A9s-k%C3%A9t-arany-tarolt-a-sz%C3%A9chenyi-egyetem-eur%C3%B3pa-legnagyobb-energiahat%C3%A9konys%C3%A1gi-verseny%C3%A9n

Kép forrása:

https://szenergy.hu/