A szellemi tulajdon védelme
 

Nemzetközi díjakat kaptak magyar építészirodák

A A A    Nyomtatható verzió

Remek lehetőség a magyar építészirodáknak, hogy nemzetközi színtéren is bemutatkozhassanak és megmérettessék magukat az egyik legjelentősebb amerikai online építészet magazin, az  Architizer jóvoltából.

A budafoki fennsík tetején található, az Archikon által tervezett  Zöldike Bőlcsöde Kindergartens kategóriában közönségdíjas lett, a Robert Gutowski Architects pedig az Architecture+Joy kategória fődíját hozta el a Naplás-tavi kilátóért.

Az Archikon már korábban is nemzetközi figyelmet kapott, 2020-ban a  Párisi Udvar felújításáért nyerte el a közönségdíjat az Építészet + Megőrzés kategóriában. 

A nyerteseket május 30-án jelentették be az Architizer A+ Awards honlapján.

A magazin 11 éve minden évben többféle kategóriában ítéli oda az Achitizer A+ díjakat. Az egyes kategóriákban kiosztásra kerül a zsűri szakmai fődíja, valamint nyilvános szavazást követően a közönségdíj is.

Az elismerés egy rangos építészeti-szakmai díj, amely nem jár pénzjutalommal, ám a projekt és az építészek ismertségét, presztízsét komolyan növeli. 

 

Forrás:

https://epiteszforum.hu/neves-nemzetkozi-versenyen-nyertek-magyar-epiteszirodak-?fbclid=IwAR2aDYP6Ytff6GzHtenkJXbK8nkKbVL7SJQ0pCz3luMYnl2O19qXcQAqVuI

Kép forrásai:

https://csodalatosmagyarorszag.hu/hirek/budapest/megnyilt-budapesten-a-naplas-tavi-22-meter-magas-kilato/

https://www.archikon.hu/