A szellemi tulajdon védelme
 

Magyar ingatlanfejlesztések a világ legjobbjai között

A A A    Nyomtatható verzió

A 30 évvel ezelőtt útjára indított FIABCI World Prix d’Excellence  (Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat) a világ legrangosabb ingatlanfejlesztési pályázata, amelynek célja a legsikeresebb ingatlanfejlesztések kiválasztása és elismerése. A nemzetközi zsűriben idén 31 ország 63 tekintélyes szakembere vett részt, képviselve az ingatlanfejlesztési szakma egy-egy speciális ágazatát. 

A nemzetközi pályázaton – a hagyományoknak megfelelően – idén is a FIABCI Magyar Tagozata által szervezett XXIV. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat győztesei vettek részt.

A Miamiban megrendezett ünnepélyes díjátadón második helyezést ért el az MNB Felügyeleti Központ és Pénzmúzeum, az Aréna Business Campus, a „HUNGEXPO" Kongresszusi Kiállítási Központ, a Tisza-tavi kerékpárút és hidak fejlesztése, valamint a Flatco Apartmanház.

„A nemzetközi zsűri nagyra értékelte, hogy a magyar ingatlanfejlesztők nagy gonddal újítják fel és keltik újra életre a műemléképületeket. A szakemberek dicsérték az új létesítmények kiemelkedő műszaki színvonalát, a környezetbarát technológiák alkalmazását és elismerték a létesítmények társadalmi hasznosságát.” 

Az örökségvédelem kategória második díját az– MNB Felügyeleti Központ és Pénzmúzeum nyerte
Az épület rekonstrukciójával befejeződött a Budapest Széll Kálmán tér környezetének revitalizációja. Az egyedi ikonikus műemléki épületet az eredeti tervek alapján az eredeti anyagokkal, technológiával és igényességgel állították vissza az építéskori állapotára. 

Az irodaház kategória második díját azAréna Business Campus A Épület nyerte
Az Aréna Business Campus egy BREEM Excellent minősítésű környezettudatos, ergonomikus megaprojekt, mely exkluzív „A+" kategóriás irodákat kínál 72.000 négyzetméteren. Azirodakomplexum a mai kor lakóinak, felhasználóinak, valamint a jövő generációjának igényeire és vágyaira hangolódik.

Közösségi létesítmény kategória második helyezettje a – „HUNGEXPO" Kongresszusi és Kiállítási Központ 
Az évek alatt leromlott környezet revitalizációjára, a létesítmények bővítésére, felújítására és a teljes terület építészeti és tájépítészeti megújítására került sor. A csúcstechnológiát magas építészeti minőség kíséri, amelynek eredménye egy, a 21. századi követelményeknek megfelelő kiállítás- és konferenciaközpont. 

A közösségi infrastruktúra kategória második díjasa a – Tisza-tavi kerékpárút és hidak fejlesztése pályamű
A Poroszló-Tiszafüred kerékpárút a közúti forgalomtól elválasztott biztonságos összeköttetést biztosít a Tisza-tó két jelentős települése között. A fejlesztés lehetővé tette, hogy a tó teljes egészében körbe-kerékpározhatóvá váljon, ezáltal hozzájárult a térség ökoturisztikai fellendítéséhez. 

Az alacsony lakóépület kategória második díját a  – Flatco Apartmanház nyerte
A Flatco Apartmanház Budapest IX. kerületének egyik legizgalmasabb új építésű modern bérlakás épület-együttese. Magas műszaki- és minőségi szintet képvisel, a portaszolgálattól a teremgarázson át az energiahatékony- és okosotthon megoldásokig, mellyel kiemelkedő és méltó példájául szolgál a jövő bérlakásainak.

Az elmúlt 25 évben a magyarországi ingatlanfejlesztők 32 első és 41 második díjat nyertek a FIABCI World Prix d’Excellence pályázatán a különböző kategóriákban, megelőzve az összes európai országot.

 

Az ingatlanokról bővebben az epiteszforum.hu weboldalon megjelent összefoglalóban lehet  olvasni.

 

Forrás:

https://epiteszforum.hu/magyar-sikerek-a-nemzetkozi-ingatlanfejlesztesi-nivodij-palyazaton

Kép forrása:

https://sef.clareityiam.net/idp/login