A szellemi tulajdon védelme
 

Semmelweis Help - Hiánypótló alkalmazás és weboldal segítheti a betegségek kezelését

A A A    Nyomtatható verzió

A Semmelweis Egyetem – kétéves munkát követően – bemutatta Semmelweis HELP néven elérhető tünetellenőrző alkalmazását, mely segít eligazodni a felhasználóknak a különböző betegségek súlyosságát és kezelését illetően.

A hazai szinten egyedülálló fejlesztés az egyetem gyermekorvosai és kommunikációs szakemberei által létrehozott tudásbázison alapul. Az alkalmazás több mint 220 gyermekbetegség tüneteit tartalmazza, amit folyamatosan bővítenek majd.

A rendszer jelenleg a 18 év alattiak tünetellenőrzésére alkalmas, majd a későbbiekben a felnőttek számára is szeretnék kifejleszteni a szülészet, nőgyógyászat, kardiológia területén. 

Az ingyenesen elérhető applikáció és weboldal jelenleg abban nyújt segítséget a szülőknek, hogy a gyermekeik betegsége, vagy balesete esetén mikor kell elindulniuk az ügyeletre, kórházba, illetve otthon hogyan enyhíthetők az észlelt tünetek.

Az alkalmazás emellett automatikusan tanácsokat is ad például a helyes lázcsillapításról, sebkötözésről vagy fájdalomcsillapítás módszereiről, ha úgy tapasztalja, hogy ezek a problémák fennállhatnak. A weboldalon egy tudástár is elérhető, amely ABC-rendben sorolja fel a gyermekbetegségeket, azok leírásával, kezelésével és tünetenyhítéssel kiegészítve.

A fejlesztés nem csak hazai szinten, de világszerte is egyedinek számít. Az innováció egyetemi forrásból, és a Richter Gedeon Nyrt. támogatásával valósult meg.

 

Forrás:

https://semmelweis.hu/hirek/2023/06/14/ingyenesen-letoltheto-tunetellenorzo-applikaciot-keszitett-a-semmelweis-egyetem/

Kép forrása:

https://play.google.com/