A szellemi tulajdon védelme
 

Egészségüggyel kapcsolatos innovációkat vár az EIT Health

A A A    Nyomtatható verzió

Az EIT Health az egészségügyi innovációk terén vezető szerepet tölt be. Tevékenységének középpontjában Európa globális versenyképességének növelése és az innováció ösztönzése áll.

Attract to Invest nevű programját idén szervezik meg másodszor. Olyan induló vállalkozások támogatására összpontosít, amelyek már piacra léptek és értékesítettek is termékeikből vagy szolgáltatásukból és felkeltették a potenciális befektetők érdeklődését.  Célja, hogy segítsen befektetést találni a kezdő vállalkozások számára, ehhez 25 000 euró vissza nem térítendő támogatást nyújt, melyről a résztvevők maguk dönthetnek, hogy milyen arányban használják fel.

A támogatás újabb elemekkel is bővült: november elején egy verseny keretében a résztvevő csapatoknak lehetőségük van további finanszírozásért pályázni.

Az első három helyezett 20 000, 15 000 és 10 000 euró pénzjutalomban részesül.

A programra a www.eithealth.eu honlapon keresztül, július 21-ig lehet jelentkezni.

 

_______________________________________________________

Az EIT Health a legkiválóbb egészségügyi innovátorok hálózata, melyet az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT), az Európai Unió egyik szerve támogat és mintegy 130 partnerrel rendelkezik. Határokon átnyúló együttműködésük célja olyan új megoldások kidolgozása, amelyek lehetővé teszik az európai polgárok számára, hogy hosszabb és egészségesebb életet élhessenek. Mivel az európai lakosság a krónikus betegségek és a multimorbiditás növekedése által támasztott kihívással áll szembe, és a technológia által kínált lehetőségek felhasználásán fáradozik, annak érdekében, hogy a kezelés, a megelőzés és az egészséges életmód terén túllépjenek a hagyományos megközelítéseken, gondolkodókra, újítókra és hatékony módszerekre van szüksége az innovatív egészségügyi megoldások piacra juttatásához. Az EIT Health ezekre az igényekre kíván választ adni. Az EIT Health európai határokon átnyúlóan összeköti a kutatás, az oktatás és az üzleti élet releváns egészségügyi szereplőit, tehát a "tudásháromszög" minden oldalát bevonja, hogy metszéspontjában valósulhasson meg az innováció a polgárok javára.

Forrás:

https://mfor.hu/cikkek/egeszsegugy/penzt-nyerhetnek-az-egeszsegugyi-startupok.html

Kép forrása:

http://medicalonline.hu/