A szellemi tulajdon védelme
 

Az etikus hackerek tevékenységét ellenőrizi egy magyar startup innovatív megoldása

A A A    Nyomtatható verzió

Egyre több vállalat alkalmaz etikus hackereket annak érdekében, hogy felmérjék az informatikai rendszerek potenciális veszélyforrásait és gyengeségeit, egyben fejlesszék védelmüket a szervezeten kívülről érkező, rosszindulatú digitális támadásokkal szemben. A kibertámadást szimuláló IT biztonsági vizsgálatok teljeskörűsége azonban nehezen ellenőrizhető, az átfogó tesztelés hiánya miatt gyakran súlyos biztonsági hibák maradnak észrevétlenül. Erre talált megoldást az etikus hackerközösségre épülő megoldásokat nyújtó magyar startup, a Hackrate.

Új megoldásuk egyfajta összekötő szerepet tölt be az informatikai rendszerek és az etikus hackerek között, feladata, hogy megfigyelje az etikus hackerek tevékenységét, és ellenőrizze, irányítsa, szűrje az IT rendszer felé érkező forgalmat. A HackGATE a webszerverekhez való hozzáférést IP-címre korlátozza, az etikus hackerek csak erős azonosítási lépéseket követően érhetik el az IT rendszereket, így minimalizálja a jogosulatlan hozzáférés kockázatát. 

A rendszer a tesztelési projekt végén egy kattintható összefoglaló riportot generál, amely lehetővé teszi a szimulált és a valós támadások egyértelmű megkülönböztetését, illetve a jogosulatlan behatolók hatékony kezelését.

A Hackrate új fejlesztése nemzetközi téren is teljesen új távlatokat nyithat – olvasható a hirek.prim.hu oldalán.

 

Forrás:

http://hirek.prim.hu/cikk/153633/

 

Kép forrása:

https://hckrt.com/Home/HackGate