A szellemi tulajdon védelme
 

Hazai fejlesztésű innovatív fűtési technológia a fűtőablak

A A A    Nyomtatható verzió

Az EnerGoWindow vagy fűtőablak egy hazai fejlesztésű, a világon is egyedülálló, innovatív fűtési technológia. Különlegessége, hogy a hőleadó felület maga az ablaküveg, mely infrasugárzóként is működik. A rendszer beüzemeléséhez kizárólag hálózati feszültségű áramra van szükség.

Egy helyiség kifűtése az alapterület 20-30%-át kitevő nyílászáró, üvegfelület biztosításával érhető el, ami a modern, új építésű otthonoknál jellemzően bőven rendelkezésre áll, és ez esetben nincs is szükség más fűtési megoldásra. A fejlesztés energetikai szempontból is kiemelkedően gazdaságos, mivel 1 m2 EnerGoWindow-felület 50 Celsius-fokon üzemelve mindössze 327 watt* energiát fogyaszt, impulzusműködésének köszönhetően pedig azt sem folyamatosan.

Az új technológia további előnye, hogy nincs látható fűtőtest, ami foglalná a helyet, és nincs szükség a lényegében minden más megoldásnál elkerülhetetlen és drága, nagy munkaköltségű gépészeti elemekre, berendezésekre, csövekre sem.

Az EnerGoWindow alkalmazása nem befolyásolja a nyílászáró funkcionalitását, ugyanúgy nyitható és zárható lesz, mint bármely más ablak.  Érdemben nem befolyásolja az ablak fényáteresztő képességét sem, nem ad tükröző felületet semelyik irányból. Szellőztetésnél, nyitott ablaknál a berendezés nem ad le hőt.

Kiválóan kombinálható mind a hagyományos, mind a legkorszerűbb vezérlési megoldásokkal, hatékonyan kommunikál más, okosotthon-vezérlő alkalmazásokkal, szoftvere képes a szellőzés, a klíma és az árnyékolók vezérlésére is.

Az okos fűtőablakok világszinten egyedülálló, innovatív fűtési technológiát biztosít, mely egy új, modern lehetőséget ad az építkezők kezébe.

 

Forrás:
https://egwtechnologies.com/portfolio/window/

Kép forrása:

https://egwtechnologies.com/