A szellemi tulajdon védelme
 

Tervezz játékot!

A A A    Nyomtatható verzió

A Qubit az Országos Ördöglakat Találkozóval közösen és a Reflexshop támogatásával meghirdette az első Zagyvai András játéktervező versenyt.

Egyszemélyes logikai játékokat várnak, melyek fizikailag megfogható kellékekkel rendelkeznek. A játék készülhet 3D nyomtatással, de akár kézműves fafaragás vagy kerámia is lehet. Lehet a játék teljesen egyedi példány is, akár egyedi díszítéssel.

A beküldési határideje 2023. szeptember 10., 
Eredményhirdetés várhatóan 2023. november 11-én lesz.

A játékokat tesztelő zsűri elsősorban az egyediséget, újszerűséget, az igényes kivitelezést és a játékélményt fogja értékelni. Első sorban nem a fölöslegesen hosszadalmas, hanem a trükkösen nehéz vagy komplex játékokat részesítik előnyben.

Az első helyezett nyereménye 50 ezer forint, a második helyezett nyereménye 30 ezer forint, míg a harmadik helyezett nyereménye 20 ezer forint pénzjutalom. A nyertesek a pénzjutalom mellé társasjátékot és logikai játékot is kapnak.

A pályázattal kapcsolatban bővebben az alábbi oldalon lehet olvasni:

https://qu.hu/2023/06/01/indul-a-zagyvai-andras-jatektervezo-verseny-ezuttal-egyszemelyes-logikai-jatekokat-varunk

____________________________________

„Zagyvai András építész, versenyünk névadója az Okostojás (angolul Smartegg) nevű találmányával vált ismertté, ami egy játékcsalád. Ezek az eredetileg fából készült mestermunkák tojás formájú, több rétegű, háromdimenziós labirintusrendszerek, amelyekben a rétegek axiális és radiális irányban is mozoghatnak. A játék lényege, hogy egy végein dudororral rendelkező pálcát kell végigvezetni a részben rejtett labirintuson, és ha jó útvonalon haladunk, és mindent a megfelelő sorrendben mozgatunk, akkor a végponton kivehetővé válik a pálca, aminek a kivételét az út során egyik vagy másik dudor mindig akadályozza. A tojásról és alkotójáról bővebbet ebben a Paulvision által készített kisfilmben lehet megtekinteni.” – olvasható a Qubit oldalán.

 

Forrás:
https://qu.hu/2023/06/01/indul-a-zagyvai-andras-jatektervezo-verseny-ezuttal-egyszemelyes-logikai-jatekokat-varunk

Kép forrása:
https://kultura.hu/logikai-jatekgyujtemeny-a-magyar-kereskedelmi-es-vendeglatoipari-muzeumban/