A szellemi tulajdon védelme
 

Derítsük ki!

A A A    Nyomtatható verzió

A kisiskolások tudományos kísérletezésének ad teret újra a közmédia M2 gyerekcsatornája. Szeptember 23-tól folytatódik Derítsük ki! címmel a csatorna népszerű ismeretterjesztő sorozata, melyben ismét látványos bemutatókkal magyarázzák el a fizika, a földrajz, a kémia és a biológia témaköreibe tartozó hétköznapi jelenségeket.

Az élőszereplős, animációs elemekkel színesített sorozatban Jerger Balázs színművész alakítja Kuta Tóbiást, míg lelkes segítőjét, a világ legokosabb földigilisztáját, Tudor Kukacot Kedves Csaba bábművész kelti életre.

Az új évadban izgalmasnál izgalmasabb kérdésekre kapnak választ a nézők.  A tízrészes széria során a két főszereplő sok érdekességet oszt meg nézőivel, többek között szervezetünk védelmi rendszeréről, a természet körforgásának sajátosságairól, az emberi és állati táplálkozásról. A játékos magyarázatok mellett otthon elvégezhető, érdekes kísérletek is helyet kapnak az epizódokban.

Az új évad szeptember 23-tól szombatonként 19:40-kor látható az M2 Gyerekcsatornán.

_________________________________

Egy hóbortos fiatal tudós, Kuta Tóbiás (Jerger Balázs) nem hétköznapi padlásán játszódik a sorozat. Tóbiáshoz nagyon sok, természettudományos témakörökhöz kapcsolódó kérdés érkezik a gyerekektől. Miért nem fáznak a jegesmedvék? Miért szőrös az orrunk? Hogy kerülnek a felhők az égre? Miért ég a villany? Főszereplőnk pedig mindenre igyekszik válaszolni, hiszen az összes kérdésre meg lehet találni a választ, csak kutakodni kell! Mivel Tóbiás padlásán bármi lehetséges, ezért van, hogy egyszerű, otthon is kipróbálható kísérleteket mutat a nézőknek; beszáll a Barangoló Masinába, amely bárhová el tudja repíteni; vagy beles a Kukucskálóba, amelyben bármit meg tud nézni. Ám akadnak olyan kérdések is, amelyekre még ő sem tudja a választ – szerencséjére a padlásán lakik a világ legokosabb földigilisztája, Tudor Kukac (bábművész: Kedves Csaba), akihez bármikor fordulhat segítségért. – olvasható a médiaklikk oldalán

 

Forrás:
https://hirado.hu/extra/kultura/cikk/2023/09/22/visszater-az-m2-gyerekcsatorna-termeszettudomanyos-felfedezo-sorozata

Kép forrása:
https://www.facebook.com/watch/?v=1079968355962105