A szellemi tulajdon védelme
 

Húsz éves a Budapest Design Week

A A A    Nyomtatható verzió

Októberben újra várja rajongóit a Budapest Design Week, a design legátfogóbb hazai seregszemléje. A rendezvénysorozat központi helyszíne a Néprajzi Múzeum új épülete.

A legnagyobb hazai designfesztivált idén immár 20. alkalommal rendezi meg a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) és a Magyar Formatervezési Tanács (MFT).

Az október 5–15-ig tartó eseménysorozat fókuszában az elmúlt két évtized áll. A programsorozat keretében bemutatják az azóta ikonikussá vált magyar alkotásokat, tervezőiket és a hazai stúdiókat, megszólítják a kreatívipar véleményformálóit, a múltidézés mellett képet adva a design sokszínű jövőjéről is.  A BDW20 központi helyszínén, a Néprajzi Múzeumban egy rendhagyó időutazással is megelevenedik és böngészhetővé válik a múlt.

A Budapest Design Week egyik legnépszerűbb programja a Nyitott Stúdiók, az idén lehetőség lesz az elmúlt 20 év legsikeresebb műhelyeivel.

A kamarakiállítás mellett a Magyar Formatervezési Díj, valamint a Design Management Díj idei elismertjeinek kiállítását is megtekintheti a közönség.

A fesztivállal kapcsolatos legfrissebb hírekről, programokról a BDW weboldalon, illetve a Budapest Design Week Facebook-eseményébentájékozódhatnak.

 

Forrás:

https://budapestdesignweek.hu/
https://www.facebook.com/budapestdesignweek

Kép forrása:

https://budapestdesignweek.hu/