A szellemi tulajdon védelme
 

Várja a jelentkezőket az ország legnagyobb programozói versenye a JunctionX

A A A    Nyomtatható verzió

A Junction programozói verseny mozgalom eredetileg Finnországból indult 2015-ben, mára viszont már Budapest is oszlopos tagja a rendezvénysorozatnak, idén már ötödik alkalommal rendezik meg hazánkban.

A verseny lényege, hogy nagyvállalati partnerek hozzák el a problémáikat, amelyekre a 48 órás megmérettetés alatt fejlesztők, designerek és kreatív elmék próbálnak jobbnál jobb innovatív megoldásokat találni.

A szervezők hangsúlyozták, hogy a versenyen való induláshoz nincs szükség mesterszintű techtudásra.

A JunctionX abban különbözik egy ötletversenytől, hogy itt nem csak maga az ötlet születik meg, hanem egy prototípus is készül a probléma megoldására, amit a verseny végén be is kell mutatniuk: egy kétperces videóban kell prezentálniuk, az elkészült forráskód feltöltése mellett.

A versenyen díjmentesen lehet részt venni, lefőképp a 18-28 éves korosztály jelentkezését várják, 2-5 fős csapatokban. Ha valakinek egyébként nincsen csapata, ő is bátran jelentkezhet, hiszen az egyéni versenyzőkből a szervezők igyekeznek minél jobb csapatokat összeállítani.

Az idei megmérettetésen az egyes kihívások győztesei csapatonként 1500 eurós díjazásban részesülnek, ezután pedig a vállalati partnerek és a résztvevő csapatok szavazatai alapján kialakul a nyolcas döntő mezőnye, akik lehetőséget kapnak rá, hogy az ötleteiket személyesen is prezentálják. A JunctionX Budapest győztese 3000 euróval térhet haza.

A JunctionX  az idén is  hibrid formában zajlik, vagyis online és offline is részt lehet rajta venni.

Akik a helyszínen szeretnének részt venni a JunctionX-en, november 10-ig adhatják le a nevezésüket a rendezvény honlapján, míg az online részvételre november 22-én zárul a jelentkezés.

 

Forrás:

https://raketa.hu/meg-egy-hetig-lehet-jelentkezni-az-orszag-legnagyobb-programozoi-versenyere

Kép forrása:

https://budapest.hackjunction.com/