A szellemi tulajdon védelme
 

EnerGoWindow – innovatív magyar fűtőablak

A A A    Nyomtatható verzió

Hazai innováción alapszik az EGW Technologies égisze alatt gyártott fűtőablak, mely a világon is egyedülálló technológiát biztosít.

Az EnerGoWindow lényege, hogy a hőleadó felület maga az ablaküveg, mely infrasugárzóként is működik. A rendszer beüzemeléséhez kizárólag hálózati feszültségű áramra van szükség. Nincs szükség más fűtési célú gépészeti berendezésre, vagy a szokásos hőleadó felületekre ‒ radiátorok, becsövezett padló- és falfűtés, fűtőpanelek, fancoil stb.

Egy helyiség kifűtése az alapterület 20-30%-át kitevő nyílászáró, üvegfelület biztosításával érhető el, ami a modern, új építésű otthonoknál jellemzően bőven rendelkezésre áll, és ez esetben nincs is szükség más fűtési megoldásra. A fejlesztés energetikai szempontból is kiemelkedően gazdaságos.

A fűtőfelület semmiben nem változtatja meg a nyílászárók működését, tehát továbbra is nyitható marad, kerülhet rá redőny, az üveg nem tükröz, az átlátszóságát sem befolyásolja. Az olyan terekbe, mint a fürdők, ahol megfelelő méretű ablakfelület gyakran nem áll rendelkezésre, azonos elven működő kiegészítő eszközök telepíthetők, például tükör vagy törölközőszárító.

A kifejezetten környezetbarát megoldás bármilyen szokásos módon szabályozható, de méri a páratartalmat és a hőmérsékletet, így saját okosotthon-szoftvere is alkalmas a szellőzés, a klíma, vagy az árnyékolástechnika távoli vagy automatikus vezérlésére.

 

Forrás:

https://egwtechnologies.com/portfolio/window/

Kép forrása:

https://egwtechnologies.com/portfolio/window/