A szellemi tulajdon védelme
 

Magyar fejlesztésű applikáció segíti a nyelvtanulást a KRÉTÁN

A A A    Nyomtatható verzió

A magyar fejlesztésű, Idegennyelvi Felkészítő Modul (IFM) játékos módon segíti a gyerekek nyelvtanulását az alapfoktól egészen az emelt szintű érettségiig, illetve azok számára is hasznos lehet, akik nyelvvizsgára készülnek.

Az IFM szakmai vezetője elmondta, hogy „a  játékos alkalmazás arra ösztönzi a felhasználót, hogy folyamatosan dolgozzon vele. A fiatalok igényeihez igazodva videótartalmak állnak a leckecsoportok középpontjában, amelyek naprakész, informatív tartalmakat adnak, valós élethelyzeti szituációkban. Összesen 13 szintre bontják az alkalmazásban a nyelvtanulás folyamatát, ahol általában két-három szint felel meg egy nyelvi szintnek. Minden egyes szintet öt téma köré csoportosítanak, melyeken belül 10-12 leckecsoportot különítenek el. Az app előbb a kulcskifejezéseket és azok kiejtését tanítja meg játékosan a diákoknak, ami így a videós anyagban már nem lesz számukra teljesen ismeretlen”

Miután a tanuló megnézte a videót, az interaktív feladatok rákérdeznek annak tartalmára, a megtanult kifejezések jelentésére, ezután pedig egy nyelvi gyakorló lecke következik. A témához kapcsolódóan emellett egy chatbot segítségével párbeszédes szituációkat is lehet kezdeményezni, a nyelvtanulónak így lehetősége van arra, hogy témától függően beszélgessen egy bolti eladóval, egy orvossal vagy taxisofőrrel.

Az alkalmazás olyannyira interaktív, hogy a diákok sokkal inkább érzik ezt egyfajta játéknak, mintsem kötelező jónak.

 

Forrás:
https://www.technokrata.hu/app/2024/01/05/nyelvtanulas-app-kreta-tipp/

Kép forrása:

https://tudasbazis.ekreta.hu/pages/viewpage.action?pageId=70222086