A szellemi tulajdon védelme
 

Mobilapplikáció segíti a szülőket a gyermekbalesetek megelőzésében és ellátásában

A A A    Nyomtatható verzió

45 ezer szülő, nagyszülő vett részt országszerte azokon az ingyenes gyermekelsősegély-oktatásokon, ahol segítséget kaptak a gyerekbalesetek megelőzéséhez vagy ha már megtörtént a baj, az ellátásukhoz.

Legfőképp azok számára, akik nem tudtak ezekre az oktatásokra eljutni, illetve egészségügyi vészhelyzetekre a Magyar Gyermekmentő Alapítvány szakorvosai kifejlesztettek egy ingyenes applikációt, melyben videókkal, leírásokkal nyújtanak segítséget a kétségbeesett szülőknek, akik bármilyen betegség esetén gyorsan és hatékonyan kaphatnak segítséget az ingyenes, gyermekmentő applikáción keresztül.

Az alkalmazás használata csökkentheti a szülők folyamatosan jelen lévő aggodalmát, ugyanakkor növelheti a biztonságérzetüket.

A gyermekkori balesetek 75 százaléka megelőzhető lenne, ha felnőttek tudnák, hogy mitől és hogyan kell megóvni a gyerekeket. Az alkalmazásban ezért olyan kórképeket, baleseteket mutatnak be, mint a mérgezés, fulladás, lázgörcs vagy allergiás reakció, amelyekkel nagy eséllyel találkozhatnak a szülők, és bemutatják az újraélesztés technikáját is.

 

Forrás:

https://medicalonline.hu/informatika/cikk/gyermek_elsosegely_mobilapplikacio_segiti_a_szuloket

Kép forrása:

https://play.google.com/store/apps/developer?id=Magyar+Gyermekment%C5%91+Alap%C3%ADtv%C3%A1ny&hl=en_US