A szellemi tulajdon védelme
 

Ismét toplistás a Magyar Zene Háza

A A A    Nyomtatható verzió

Európa leginspirálóbb turisztikai célpontjai közé választották a Magyar Zene Házát a brit The Guardian olvasói – közölte a Városliget Zrt. az MTI-vel.

A közlemény szerint a világszerte közel 200 millió olvasóval rendelkező neves nemzetközi lap közönségszavazásán a Liget Budapest Projektben megvalósult magyar intézmény ezzel olyan nevezetességek mellé került, mint a Spanyolországban található római amfiteátrum, az angliai Hadrianus-fal vagy a dániai Kronborg-kastély.

A Magyar Zene Háza a 2022. januári nyitása óta Magyarország egyik leglátogatottabb kulturális intézményévé vált, már 1,3 millióan jártak a Liget Budapest részeként megvalósult intézményben. Az intézmény nemcsak különleges építészeti műalkotásként, hanem sokrétű programkínálata révén is sikeresen kapcsolódott be a fővárosi kulturális élet vérkeringésébe.

A ház a kiemelkedő látogatottság mellett Magyarország egyik legtöbbet posztolt épületévé vált, számtalan fotón, videón köszön vissza ikonikus üvegfala, lyukakkal áttört tetőzete valamennyi social media felületen, itthon és külföldön egyaránt.

A Magyar Zene Háza a fennállása óta nem először szerepel rangos nemzetközi kiadványok toplistáján, illetve számos elismerést mondhat magáénak.

 

Forrás:

https://pestbuda.hu/cikk/20240118_ujabb_nemzetkozi_elismerest_kapott_a_magyar_zene_haza

Kép forrása:

https://epiteszforum.hu/elkeszult-a-magyar-zene-haza--2022-januar-vegen-nyit-az-intezmeny