A szellemi tulajdon védelme
 

Bolyai János kutatási Ösztöndíj-pályázat 2024

A A A    Nyomtatható verzió

A Magyar Tudományos Akadémia pályázatot hirdetett Bolyai János kutatási ösztöndíjra, azzal a céllal, hogy elősegítse a tudományos munka megírását vagy azzal egyenértékű, kutatási témában létrehozott alkotás elkészítését, valamint az MTA doktora cím elnyerésére irányuló felkészülést.

A pályázat valamennyi tudományterületen, illetőleg tudományágban benyújtható. A 2021-ben elnyerhető új ösztöndíjak várható száma 155.

A felhívás szerint az ösztöndíjra a 45. életévüket még be nem töltött, tudományos fokozattal rendelkező, de MTA doktora címet még nem szerzett személyek pályázhatnak.

Az ösztöndíj határozott időre (3, 2 vagy 1 évre) szól, és legfeljebb két alkalommal ítélhető oda. Aki korábban egy alkalommal már részesült Bolyai-ösztöndíjban, az abban az esetben nyújthat be újabb pályázatot, ha az első ösztöndíjas ciklusának záró kutatási jelentése „kiemelkedő” vagy „jó” minősítésű volt.

Az ösztöndíj havi bruttó összege 2024-ben 250.000.- Ft.

A teljes pályázati felhívás az alábbi oldalon érhető el:
https://mta.hu/aktualis-palyazati-kiirasok/palyazat-a-magyar-tudomanyos-akademia-bolyai-janos-kutatasi-osztondijanak-elnyeresere-2024-ben-113499

A pályázat elektronikus benyújtási határideje: 2024. március 8. déli 12.00 óra.

Az MTA honlapjáról elérhető felhívás szerint a pályázatot elnyert kutatók 2024. szeptember 1-jétől részesülnek az ösztöndíjban.

 

Forrás:
https://mta.hu/mta_hirei/meghirdette-az-idei-bolyai-janos-kutatasi-osztondij-palyazatat-a-magyar-tudomanyos-akademia-112715

Kép forrása:

https://abtk.hu/hirek/3296-bolyai-nap-a-magyar-tudomanyos-akademian