A szellemi tulajdon védelme
 

A Sosemvolt Budapest című kiállítás február 27-ig még látható a Vigadóban

A A A    Nyomtatható verzió

A Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ Budapest egyesítésének 150. évfordulója alkalmára a város meg nem született alkotásait bemutató tárlatot álmodott meg a városegyesítés egykori helyszínére, a Pesti Vigadó falai közé.

A Sosemvolt Budapest több mint 170 gondolatindító tervvel, makettel, fotóval és videóval érzékelteti, milyen is lehetett volna a város, ha a történelem másképp alakul.

Aki ellátogat a Vigadóba, számos érdekes és soha el nem készült koncepcióval, épülettel találkozhat, de sok más mellett láthatja azt is, milyen tervet adott be Ybl Miklós a budavári királyi palota bővítésére, milyen lett volna az a gigantikus félkör alakú szálloda-és fürdőépület, ami a Gellért Szállót és a Sziklakápolnát kötötte volna össze, és kiderül az is, vajon melyik budapesti közintézményhez kötődik a legtöbb meg nem valósult terv.

A tárlat érdekességeit járja körbe az M5 Magyar Krónika című műsorának legutóbbi adása, az alábbi linken nézhető vissza: https://mediaklikk.hu/video/magyar-kronika-2024-02-06-i-adas/?fbclid=IwAR0ngqWQWdrsucdDVkh6GibvK5TMiPhbuCO888qNBuQssJnaWN80cz8P4CE

A Pesti Vigadó kiállításai szerdától vasárnapig 10:00 és 17:00 között tekinthetőek meg.

A kiállítással kapcsolatos további információk: 
https://vigado.hu/programok/-/event/10184/sosemvolt-budapest/19232

 

Forrás:

https://vigado.hu/programok/-/event/10184/sosemvolt-budapest/19232

Kép forrása:

jegy.hu