A szellemi tulajdon védelme
 

Tervezzük újra a jövőt - Megoldások a holnapért

A A A    Nyomtatható verzió

Az EdisonKids és a Samsung közös versenyének egyik alappillére a Samsung Solve for Tomorrow programja,​ melyre már 55 országban több millió diák jelentkezett.

Itthon már negyedik alkalommal rendezik meg a közös versenyt. A Megoldások a holnapért kihívás azokat a 7-12. osztályos fiatalokat keresi, akik forradalmi elképzeléseikkel újszerű módon közelítik meg a fenntarthatóság, a közösség, valamint a jövő oktatásának témakörét.

A fiatalok 2-6 fős csapatokban, egy tanáruk bevonásával vághatnak neki a kihívásnak. Február 20-ig jelentkezhetnek online, egy videóban kell bemutatniuk a problémafelvetést és a megoldási javaslatukat.

A jelentkezőkből kiválasztott 50 legjobb csapat elismert szakemberekkel, fejlesztheti tovább az ötleteit. A legjobb 8 csapat a Samsung munkatársaival és startupper szakértőkkel készülhet a döntőre.

Megéri nevezni, ugyanis a legjobb három csapat 6 millió forint összértékben választhat értékes Samsung eszközöket a vállalat webáruházából.

További részletek az EdisonKids honlapján olvashatók:

___________________________________________

Chipses zacskókból átalakított, hőálló táska, modulárisan építhető robot, és egy tücsökfarm, amely segítségével fehérjét lehet előállítani – ezekkel az ötletekkel neveztek és arattak sikert tavaly a legkreatívabb versenyzők.

 

Forrás:

https://www.edisonkids.org/

Kép forrása:

https://hvg.hu/tudomany/20240122_samsung_edisonkids_megoldasok_a_holnapert_2024_palyazat_fenntarthatosag