A szellemi tulajdon védelme
 

Világelső a hazai betongyártó technológia

A A A    Nyomtatható verzió

Az egész világon egyedülálló egy hazai fejlesztésű, betongyártó eljárás, amellyel bármilyen színben létre lehet hozni betonból készült, időjárásálló felületeket.

Az innovatív technológia egészen új perspektívákat nyit a kültéri bútorok és szobrok esetében, ahol eddig az időtálló jelleg a dizájn rovására ment. Ennek a fejlesztésnek köszönhetően a tervezők szabadon gondolkozhatnak a színek megválasztásában. A vállalatnak nem ez az első újítása a szektorban, speciális UHPC- nagyszilárdságú betonukat, hála saját technológiájuknak, akár 15 mm-es panelokban is képesek legyártani. 

A betonnak óriási a környezeti terhelése, a globális emisszió 8 százalékát a betonipar teszi ki. A jó hír az, hogy már Magyarországon is elérhető az a környezetbarát megoldás, amely jelentősen csökkenti a beton előállítása során keletkező szén-dioxid mennyiségét.

 

______________________________________________

Az innovatív „eljárással készült termékek felülete polimer-szilikát keverék, de maga a szerkezet zsugorkompenzált UHPC (ultra high performance concrete)betonból áll. A két részt nem utólag kombinálják, hanem egyszerre, egy sablonban megkötve készülnek el. Ezzel a technikával bármilyen színben, kis túlzással szinte bármit meg tudnak valósítani „– árulta el Krausz Péter, a KRAUSZ high-tech stone tulajdonosa.

 

Forrás:

https://krauszhightechstone.hu/bemutatkozas/

 

Kép forrása:

https://krauszhightechstone.hu/beton-lepcso/