A szellemi tulajdon védelme
 

Díjkedvezménnyel ösztönzik a fejlesztést

A A A    Nyomtatható verzió

Az Európai Szabadalmi Hivatal (EPO) bejelentette, hogy 2024. április 1-jétől mikroszervezetek számára egy speciális díjkedvezmény lép életbe az európai szabadalmi bejelentések terén. Az új döntés értelmében az igénylők 30%-os díjcsökkentésben részesülnek a bejelentési, kutatási, vizsgálati, megadási és belső fenntartási díjak összegéből, akár európai szabadalmi, akár európai PCT bejelentés esetén (Szabadalmi Együttműködési Szerződés, melynek keretein belül egyetlen nyelven, egy helyen benyújtott bejelentéssel megindítható a szabadalmi eljárás akár valamennyi szerződő államban). A kedvezmény összege így egy adott szabadalom teljes életciklusára vetítve – a bejelentéstől az oltalmi idő lejártáig – akár meghaladhatja a 10300 eurót is.

 Az új intézkedés létrejöttéhez a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala is aktívan hozzájárult, melynek célja a kis- és középvállalkozások, egyetemek és kutatóintézetek innovációs tevékenységének ösztönzése és a tudásalapú gazdaság fejlesztése. 

 

Forrás:

https://www.sztnh.gov.hu/hu/hirek/sztnh-hirek/hirek-esemenyek/az-epo-uj-dijkedvezmenyeket-vezet-be-a-mikroszervezetek-tamogatasa

 

Kép forrása:

https://www.facebook.com/sztnh