A szellemi tulajdon védelme
 

Iparjog pályázat 2024

A A A    Nyomtatható verzió

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat magyarországi vállalkozások, kutatóhelyek, magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére.

Az 500 millió forintnyi keretösszegből az érintettek 100 százalék vissza nem térítendő támogatást kaphatnak a szabadalommal, használatiminta-oltalommal, növényfajta-oltalommal, formatervezési mintaoltalommal vagy védjegyoltalommal összefüggő hazai és nemzetközi SZTNH-eljárások finanszírozására – ideértve például az iparjogvédelmi tanácsadást, az ügyvivői szolgáltatást, valamint a hatósági díjak költségét.

A pályázatokkal kapcsolatos részletek  elérhetők az NKFIH honlapján. A 2020-1.1.3-IPARJOG kódszámú pályázaton vállalkozások, egyetemek és más szervezetek kutatóhelyei, a 2021-1.1.1-IPARJOG kódszámú pályázaton pedig természetes személyek igényelhetnek támogatást szellemi tulajdonuk védelméhez.

 

___________________________________________

A Neumann János Programban (NJP) a kormány célul tűzte ki az iparjogvédelmi oltalmak számának jelentős emelését – jelenleg ugyanis 1 milliárd euró GDP-re Magyarországon 1,5 szabadalmi bejelentés jut, míg az EU-átlag 3,5. Ezért is döntött úgy a kormány az NJP-ben, hogy 2024-től 75 százalékkal csökkenti a szabadalmi bejelentési és fenntartási díjakat a magánszemélyek, kkv-k, egyetemek és kutatóintézetek részére, ezzel a magyarországi lett a legkedvezőbb díjszabás az említett kör számára egész Európában.

 

Forrás:

https://www.sztnh.gov.hu/hu/hirek/sztnh-hirek/hirek-esemenyek/sajtokozlemeny-uj-palyazatok-segitik-a-hazai-innovaciok

 

Kép forrása:

https://www.sztnh.gov.hu/hu/hirek/sztnh-hirek/hirek-esemenyek/sajtokozlemeny-uj-palyazatok-segitik-a-hazai-innovaciok