A szellemi tulajdon védelme
 

Ünnepi honlapot indított a Magyar Tudományos Akadémia

A A A    Nyomtatható verzió

A Magyar Tudományos Akadémia 2025-ben, az MTA Könyvtár és Információs Központ pedig 2026-ban ünnepli fennállásának 200. évfordulóját.

A bicentenáriumi eseménysorozatot felvezető 2024-es év a felkészülésé, az emlékezésé. A programok központi fórumaként működő, folyamatosan bővülő mta200.hu honlapon ezért egyelőre a múltjának adózik az intézmény: megismerhetjük az Akadémia egykori kiemelkedő alakjait, eredményeiket és személyes történeteiket, a gyűjteményeiben őrzött kincsek egy részét, és igazi történelmi csemegékből, archív fotókból válogathatunk.

2025-ben, az ünnepi évben új funkciót kap a felület: az emlékév minden olyan tudományos és tudomány-népszerűsítő programjáról, kiállításáról, kiadványáról, találkozási lehetőségéről tudósít majd, amely akár történeti horizontban, akár mai állapotában láttatja az Akadémiát, a mindenkori tagjai, kutatói, ösztöndíjasai, doktori címét viselő szakemberei által elvégzett kutatásokat, hazai és nemzetközi jelentőségüket, a nemzet javára fordított vagy fordítható eredményeiket.

 

Forrás:

https://mta.hu/mta_hirei/ketszaz-eves-kozos-tortenetunk-unnepi-honlapot-inditott-a-magyar-tudomanyos-akademia-113669

Kép forrása:

https://mta.hu/