A szellemi tulajdon védelme
 

Megoldások a holnapért

A A A    Nyomtatható verzió

Az EdisonKids és a Samsung közös versenyének egyik alappillére a Samsung Solve for Tomorrow programja,​ melyre már 55 országban több millió diák jelentkezett.

Itthon már negyedik alkalommal rendezték meg a közös versenyt. A Megoldások a holnapért kihívás azokat a 7-12. osztályos fiatalokat keresi, akik forradalmi elképzeléseikkel újszerű módon közelítik meg a fenntarthatóság, a közösség, valamint a jövő oktatásának témakörét.

A fiatalok 2-6 fős csapatokban, egy tanáruk bevonásával vághattak neki a kihívásnak. 

Az idei nyertes a Polyp csapat, azaz Bacsó Dániel és Vajda Ádám projektjét az oktatást érintő problémák iránti nagyfokú érzékenység és az ötletgazdák innovációhoz, technológiához fűződő tapasztalata hívta életre. Az AI segítségével megbízható forrásból készítették el az avatart, amely arra szolgál, hogy támogassa a fiatalok tanulását, mindezt személyre szabottan, a tanulók saját ritmusához igazodva. A fiúk úgy tervezik, hogy a megálmodott platformjuk kicsik és nagyok számára egyaránt elérhető legyen, minden egyes tanulónak saját virtuális mentorral, aki csak az adott diákkal folytatna kiemelt kapcsolatot.

Második helyezést ért el a LendAHand csapat, a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium diákja, Farkas Ádám és Horváth Patrik egyszerre két égetően aktuális problémára hoztak megoldási javaslatot: az idős emberek segítésére és az egyetemi hallgatók lakhatási nehézségére. 

Harmadik helyen végzett az Én Hormonom elkötelezett csapata. A budapesti Eötvös József Gimnázium tanulói a fiatal lányokat érintő, a menstruáció és a hormonháztartás témájához kapcsolódó, ismeretterjesztő oktatási anyag kidolgozását tűzték ki célul „Az egészség nem tabu, tanuljunk együtt!” felhívással. 

 

Forrás:

https://www.technokrata.hu/egazdasag/digitalizacio/2024/06/07/edisonkids-samunsg-avatar-projekt-digitalis/

Kép forrása:

https://hvg.hu/cimke/Megold%C3%A1sok%20a%20holnap%C3%A9rt