A szellemi tulajdon védelme
 

Milliók néznek illegális csatornákon sportközvetítéseket

A A A    Nyomtatható verzió

Európa idén nyáron a sportvilág központjává válik: július 26-án Párizsban kezdetét veszi a 34. Nyári Olimpia, előtte pedig a németországi Labdarúgó Európa-bajnokság és a Tour de France. Ennek apropóján az EU Szellemi Tulajdoni Hivatala (EUIPO) „Play Fair” (Játsszunk sportszerűen) kampányában arra buzdítja a szurkolókat, hogy csak a legális közvetítéseket nézzék és eredeti sportfelszereléseket vásároljanak.

Egy felmérés eredménye szerint az Európai lakosok milliói néznek illegálisan sporteseményeket és vásárolnak hamisított sporteszközöket Európában, 850 millió eurós veszteséget okozva ezzel a gyártóknak.

A "Play Fair" kampány arra ösztönzi az embereket, hogy vegyék komolyan a sport és az eredeti termékek támogatásának fontosságát, mivel csak így lehet hatékonyan megvédeni az európai és ezen belül a számunkra kiemelten fontos hazai sportágazatot az IP jogsértések által okozott gazdasági és társadalmi károktól.

 

Az IP jogsértésekkel kapcsolatos felmérés eredményéről bővebb információ érhető el az SZTNH honlapján megjelent sajtóközleményben: https://www.sztnh.gov.hu/hu/hirek/sztnh-hirek/hirek-esemenyek/sajtokozlemeny-play-fair-az-europai-unio-szellemi-tulajdoni

Az EUIPO kampány kisfilmet is készített: https://youtu.be/TlY6ynWH4JA

 

Forrás:

https://www.sztnh.gov.hu/hu/hirek/sztnh-hirek/hirek-esemenyek/sajtokozlemeny-play-fair-az-europai-unio-szellemi-tulajdoni

Kép forrása:

https://sportmegoldasok.hu/fair-play/