Négy magyar készítményt is beválogattak a leginnovatívabb termékek közé a világ egyik legnagyobb és legrangosabb, Párizsban zajló nemzetközi élelmiszeripari kiállításán, amelyet kétévente rendeznek, kizárólag a szakma képviselőinek, több, mint 55 éve.
Az eseményén, az Agrármarketing Centrum közösségi standjain huszonhat hazai kiállító kínálta exportképes termékeit a szakmai látogatóknak, beszerzőknek.
Az élelmiszeripari trendek változását olyannyira követik a magyar élelmiszeripari cégek, hogy ezúttal négy készítményt is beválogattak a kiállítás ideje alatt zajló, leginnovatívabb termékeket mustráló „Innovation Awards” versenybe. Ezek között olyan különlegességekre lelhetnek az újdonságokra nyitott beszerzők és importőrök, mint a Panarini Kft. teljes mértékben magyar tenyésztésű afrikai harcsából, illetve tokhalból, különleges eljárással készült halchips csemegéje, amelynek most kezdődik Magyarországon a piacra történő bevezetése. Szintén beválogatták a versenybe a Grapoila Kft. sárgabarackmagliszt alapú csokoládéját, amely a maga nemében egyedülálló újítás, ráadásul az íze is kitűnő. Az aszalványokat, magvakat, egészséges snack-eket kínáló Nobilis Zrt. két terméke is szerepel az Innovation Awards válogatásában, a gyömbéres ízesítésű almaszirom, illetve a kurkumás, citromos, étcsokoládéba mártott mandula, valamint a hagyományos összetevőkből álló, ám egy gyártástechnológiai újítás miatt mindössze három perc alatt kifőzhető száraztészta.
_________________________________________________________
SIAL elsősorban a világ exportpiacára jelent kijutást és csak másodsorban a francia piacról szól. Ezt mutatja, hogy a kiállítók 80%-a exportja fellendítése céljából érkezett és megerősítette a SIAL exportban és kapcsolatteremtésben betöltött szerepét.
A legutóbbi rendezvényen, 2022-ben 7 000 kiállító mutatkozott be, 21 szakosított szektorban. 85%-uk külföldi volt a világ 119 országából. A 310 000 szakmai látogató 74 %-a külföldről érkezett. A SIAL alatt 250 konferenciát és egyéb szakmai programot tartottak. A kiállítás fő gondolata az innováció, mint az élelmiszeripar előre mozdítójának bemutatása volt.
Források:
https://trademagazin.hu/hu/magyar-termekeket-is-bevalogattak-a-leginnovativabbak-koze-a-sial-parizson/
https://www.hungarianfoodexport.com/events/sial-paris-2024/32
Kép forrása:
https://www.hungarianfoodexport.com/events/sial-paris-2024/32