A szellemi tulajdon védelme
 

EASYmaths.hu – matematika tanulás könnyedén

A A A    Nyomtatható verzió

A 2011 óta működő easymaths.hu egy online vizsgafelkészítő oldal, Magyarország első átfogó közép- és felsőoktatási portálja. A főiskolások és egyetemisták körében nagy népszerűségnek örvendő oldalon az innovatív oktatási módszernek köszönhetően a diákok a leghatékonyabban, újszerűen és lazán készülhetnek föl a matematika és az azzal rokon tárgyakból – statisztika, operációkutatás – egyaránt.

Mosóczi András és Somogyi Tibor, a honlap ötletgazdái, a fejfájós, időfaló tanulást kívánták felváltani egy könnyed és szórakoztató interaktív videós módszerrel. A tananyagot érthetően, a diákok számára könnyen emészthető nyelvezeten közvetítik. A tananyag első felét ingyenesen meg lehet nézni, de a második részéért már fizetni kell.

A honlapnak már tízezer regisztrált felhasználója van, és éves szinten közel nyolcvanezer egyedi látogatót szolgál ki. A két fiatal egyelőre önerőből tervezi a további fejlesztést megvalósítani, ugyanakkor közeli terveik között szerepel az idei vizsgákat megelőzően az érettségi felkészítési rendszer beindítása.

Az e-learning oldal még csak két éve működik, de már számos díjat mondhat magáénak. Beválasztották az MNB Értékalkotók Klubjába, és 2013-ban elnyerte az Év Honlapja díjat e-learning kategóriában. A közelmúltban Somogyi Tibort az easyMaths-ben végzett tevékenysége folytán – a Példakép Pályázat keretében – Magyarország top 50 vállalkozója közé választották.

 

Források:

Az easymaths.hu hivatalos oldala

Halaska Gábor: Kimatekozták – Figyelő 12. szám, 2014. március 20-26. (54. oldal)

EasyMaths: Videóegyetem lógós diákoknak – hvg.hu – 2014. január 9.