A szellemi tulajdon védelme
 

Magyar fejlesztésű, speciális felületkezelést alkalmaznak a Volánbusz járatain

A A A    Nyomtatható verzió

A Volánbusz Zrt. már 2015 óta használja a Resysten felületkezelési technológiáját, azóta több száz jármű olyan belső felületein próbálták ki, mint például az utasüléseken, a vezetőfülkén, a fogantyúkon, a kapaszkodókon és a belső üvegfelületeken.

Egy korábbi cikkünkben már beszámoltunk a Resysten Hungary Kft.  speciális, titán-dioxid alapú Resysten WhiteTitan  fotokatalitikus védőbevonatának kidolgozásáról, mely egyedülálló módon egészíti ki a vegyszeres tisztítási megoldásokat. Működési elve a fotooxidáció, mely fény – napfény vagy mesterséges világítás – hatására lebontja a felületére tapadt mikroorganizmusokat.

A Resysten Magyarországon fejleszti és gyártja tartós higiéniai bevonatait. Az alkalmazási terület spektruma kifejezetten széles, a tömegközlekedés mellett, egyes hazai kórházakat, vagy bevásárlóközpontokat, sportlétesítményeket, multinacionális cégek gyártó-csarnokait, közösségi helyiségeit is felületkezelték a magyar cég speciális higiénés védőbevonatával.

A vállalat nemcsak hazánkban alkalmazza felületkezelési eljárását, hanem számos országban, köztük Angliában az NHS (National Health Service), az angol Nemzeti Egészségügyi Szolgálat intézményeiben is számos teszt során bizonyított, hogy hosszútávon meg tudja akadályozni a baktériumtelep-képződést és ennek megfelelően a kórházi fertőzések csökkenéséhez is hozzájárulhat.

 

Forrás:

https://hajdupress.hu/cikk/magyar-technologiaval-vedik-a-higieniat-a-volanbusz-jarmuvein

Kép forrása:

https://www.linkedin.com/company/resysten-hungary-ltd-?originalSubdomain=hu